lauantai 16. kesäkuuta 2012

Rupuun rakkaita vieraita, ruokalistalla vegepurilaiset

Kesä on hellinyt Helsinkiä ja mennyt viikko on ilahduttanut minua. Maanantai-iltana Pikkusisko saapui jälleen vieraaksi ja tiistaina joukko täydentyi O-P:lla. O-P:lla oli tiistaina juhlapäivä ja koska omanikin oli juuri hiljattain päätimme kolmisin juhlistaa kahden ihmisen uutta ikävuotta. Pikkusisko eli edellisenä päivänä ennen Helsinkiin lähtöä leiponut meille synttärimuffinseja! Maailman hienoin yllätys!

Lahjapöytä ja muffinsit


Muffinsi Muumipeikon päällä

Paketeissa oli yhteinen synttärilahja Parikkalasta, Pikkusiskolta lahjat meille molemmille ja miun lahja O-P:lle.

Kaivattuja Siirtolapuutarha teekuppeja tuli lisää. Tervetuloa Rupuun teelle! Siirtolakupeista yksi tuli Pikkusiskolta ja kaksi Parikkalasta. Kyllä tän tytön lempparit tiedetään!

Kun jälkiruoka oli syöty oli illemmalla aika tehdä pääruuaksi vegepurilaisia. Lihan tiputtua ruokavaliosta lähes kokonaan pois pohdin (surullista kyllä) hampurilaisten osaa elämässäni. Pidän hampurilaisista, varsinkin itsetehdyistä, joissa on on kunnon jauhelihapihvi. O-P:n kanssa on kuitenkin kaivettiin netistä varsin kelpo soijarouhepihviohje, eli hampurilaisia on saatu edelleen. Lopputulos on ollut toimiva ja hampurilaiset ovat maistuneet myös lihasta tykkääville!

Alkuperäisen ohjeen voit löytää täältä, mutta kerron sen sinulle myös kirjalliskuvallisesti. Luon itsestäni melkoista kokkaajailluusiota, vaikka oikeasti O-P laittaa meillä ruuan. Mie vaan pilkon.

Soijarouhepihvit:

Ainekset:
1 dl soijarouhetta
2dl vettä
1 kasvisliemikuutio (itse en käytä)
1dl ruokakermaa
0,5 dl korppujauhoja
2rkl auringonkukan siemeniä (itse en käytä)
2rkl seesamin siemeniä
2 kananmunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
mausteita
-----> Tästä tulee kahdelle syöjälle hyvä satsi. Jos on enemmän syöjiä, tuplaa kaikki!

Turvota korppujauhot ruokakermassa.

Kas, näin! Haarukka on muuten ihan paras väline tän koko taikinan sekoittamiseen.

Pannulla kuumennetaan vettä (1 osa soijarouhetta, 2 osaa vettä), kiehuvaan veteen heitetään rouheet mukaan. Kun vesi on kiehunut pois soijarouhetta voi paistaa ja maustaa. Soijarouheen kanssa oikein maustaminen on oikeastaan onnistumisen a ja o, rouhehan ei itsessään maistu juuri miltään. Lisää tarvittaessa vähän öljyä, ettei rouheet kärtsää. Me ei alkuperäisessä ohjeessa mainittua kasvisliemikuutioita käytä, vaan ollaan maustettu soijarouhetta mustapippurilla, soijakastikkeella, suolalla, paprikajauheella... Samalla tapaa kuin jauhelihaa.

On muuten ihan puppua, että soijarouhe maistuu jauhelihalta. Mikäli odotat jauhelihaa petyt. Sen sijaan hyvin valmistettu soijarouhe maistuu oikein hyvältä!

Paistettu ja maustettu soijarouhe lisätään kerma-korppujauhoseokseen. Tässä välissä sipulit voi heittää pannulle ja siemenet taikinaan. Me ei olla noita auringonkukan siemeniä käytetty ollenkaan, pelkät seesamit on riittäny.

Sipulit paistumassa. Samalla pannulla mennään, rouheen rippeitä on turha pestä välissä pois.


Sesamfrö!

Sipulien paistuessa taikinaan heitellään munat. Ja taas sekoitetaan.

Tehtiin siis tupla-annos, siksi neljä munaa menossa kahden sijaan. 

Sit vielä sipulit joukkoon ja valmista on! Valmis taikina näyttää suunnilleen tältä. Alkuperäinen ohje kehoittaa maistamaan tarvitseeko taikina enemmän suolaa. Itse en kyllä raakamunapaistettusoijarouhe/sipuli-kerma-jauho-seosta raakana suuhuni pistä.

Kokkimestarina meillä toimii O-P ja hän on todennut että helpoimmalla pihvit saa pannulle läväyttämällä sitä käsin pannulle sopivan määrän.

plop!

Paistuu, paistuu!

Syntyy, syntyy...


Väliin tietenkin cheddaria, kasviksia, majoneesia... Mistä nyt kukakin pitää. Sämpylät haettiin tällä kertaa lidlistä, jossa on nykyään tuoretta leipää päivittäin myynnissä. O-P yleensä vielä pyöräyttää sämpylät nopeesti pannulla, jolloin ne on päältä rapeat ja sisältä pehmeät. Namskis!


Vegepurilainen!



Illalla pelattiin vielä uutta peliä. 7 Wonders!!




Uusi peli, uusi kuppi


Kameran kuvamateriaali paljasti keittiön ikkunalaudalla asustavan possun olevan pieni ruokavaras...

4 kommenttia:

  1. Hihii possu! :D Ja mie kuule tein ne muffinsit saman päivänä kun Helsinkiin matkustin, enkä edeltävänä, jotta ne olisivat mahdollisimman tuoreita! :)

    Terveisin Pikkusisko

    VastaaPoista
  2. Nii mutta kun syötiin ne tiistaina ja tulit edellisenä päivänä Helsinkiin niin silloinhan ne on tehty "edellisenä päivänä ennen Helsinkiin lähtöä", ei siis päivää ennen Helsinkiin lähtöä! :D

    VastaaPoista
  3. Oho, totta, tulkitsin hieman väärin :D

    VastaaPoista
  4. Miun pitää vaan ens kerralla olla selkeämpi! :)

    VastaaPoista