perjantai 25. toukokuuta 2012

Kesäinen kasvispasta, onnistunut kokeilu!

Viikonloppu koostuu projektista O-P:n jääkaapin tyhjentäminen. Hän lähtee kesäksi Parikkalaan rautaa takomaan, joten jääkaapista ja pakastimesta on syötävä asioita pois. Tänään piti päästä eroon aurinkokuivatuista tomaateista ja päätimme pitkästä aikaa tehdä "kattilapastaa". Ekan opiskeluvuoden aikana teimme silloin tällöin pastaruokaa, johon paistoimme kasviksia ja kinkkua, paistetut asiat heitettiin kattilaan keitetyn pastan seuraksi ja perään vielä hieman tuorejuustoa. Niin hyvää, niin rasvaista. Kinkun kuitenkin pudottua pois ruokavaliosta myös kattilapastan tekeminen on jäänyt. Tänään oli siis oiva hetki kehitellä hyvä vegeversio entisestä suosikista.

Lähtökohtana siis aurinkokuivatut tomaatit ja kaupassa pohdimme, mitä sen kanssa voisi syödä. Ruokaan tulee tietenkin aina myös sipulia ja valkosipulia. Aurinkotomaattien (puhun yleensä aurinkotomaateista, kätevä lyhenne) kanssa sopii yhteen herkkusienet. Ja avokadoa voi laittaa tietenkin kaikkeen. Ja paprikaa. Koko komeus oli tarkoitus kruunata fetalla, mutta kaupassa jouduimme mainonnan uhreiksi! Maistiaisena tarjolla oli marinoitua cheddaria ja oli niin hyvää, että mukaan oli pakko ottaa pala tuota jumalaista juustoa ja loistavaa valmismaustetta!


Mausteseos oli siis tuollaista Santa Marian valmista juttua. Sisälsi mm. kolmea eri chiliä ja cayennepippuria. En ole itse mikään tulisen ruuan ystävä, mutta kun tuota laittaa maltillisesti, niin maku on mukavan lämmin, ei polttava. Pilkotun cheddarin joukkoon siis oliiviöljyä ja tätä. Sopivassa suhteessa molempia- juustojen ei ole tarkoitus uida öljyssä ja maustetta
 kannattaa heitellä oman maun mukaan.Tämmöstä siitä sitten tulee, noms!


Laitettiin ekana juustot marinoitumaan, että maustuvat hiukan, sitten pilkotut sipulit pannulle ja perään paprikat ja herkkusienet (eikä mitään tölkkikamaa tietenkään).

Kuullotettujen sipuleiden joukkoon herkkusienet ja paprikat.


Tää on mun suosikkipasta. Tykkään tuosta suikeromuodosta ja täysjyvää sen tietenkin olla pitää silloin kun pastaa syödään. Ruispastakin toimii.

Itse käytän aurinkotomaatit aina paperin kautta, ovat niin öljyisiä muutenkin, että hieman voi jättää pois. Usein teen myös niin, että ensin siivilöin aurinkotomaattien öljyn pois (siis laitan tomaatit siivilään ja kupin alle, johon öljy valuu) ja kuivailen sitten tomaatit vielä talouspaperiin. Kuivattelun jälkeen laitettiin aurinkotomaatit hetkeksi pannulle sipulin, paprikan ja herkkusienten seuraksi.

Avokadoa, tietenkin!

Keitetty pasta huuhdellaan ja kattilaan heitetään asiat pannulta ja avokadot ja marinoidut cheddarkuutiot (avokadoa ja cheddaria ei siis paistella, sulaisivat vaan pois!)
Lisättiin kattilaan vielä hieman tuota Santa Marian tapas spice mixiä ja kuivattua basillikaa. Maku tulee kuitenkin pääasiassa tuosta tapasmausteesta, kannattaa siis maistella ettei jää liian miedoksi.


Tältä se sit näytti!

Ja niin hyvää oli, että piti nuolla lusikka!

Varsin onnistunut ruokakokeilu mielestäni. Cheddar on tietenkin melkoisen rasvaista ja kalorista, mutta jos ei päivittäin cheddaria vedä niin tuskin tuo on kuolemaksi. Pala mikä ruokaan ostettiin oli 150g ja se tietenkin meni jotakuinkin kahteen napaan.

Noi marinoidut juustot sopisi varmasti loistavasti myös salaattiin, aion ehdottomasti jossain vaiheessa kokeilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti