torstai 13. syyskuuta 2012

Uuden äärellä

Olenkin syksyä jo hehkutellut (vaikka koulun kanssa tuntuu olevan työtä taas enemmän kuin tarpeeksi syksy on vaan jotenkin ihanaa) ja sitä, miten syksyisin päästä tuntuu puskevan aina hetken inspiraatiopuuska. Olen jo parina syksynä visioinut itseni virkkaamassa tai neulomassa, mielikuvaan kuuluu tietenkin ikkunaan ropiseva sade, sekä vieressä höyryävä teekuppi. Inhosin peruskoulussa rättikässää, enkä siellä varmaan juurikaan tullut oppineeksi tai opetelleeksi virkkaamisen tai neulomisen saloja, joten on nuo hommat jääny sitten suosiolla äidille, joka onneksi jaksaa vääntää juuri niin monet villasukat kuin haluaa ja tarvitsee.

Nyt päätin kuitenkin viedä mielikuvani astetta pidemmälle ja oikeasti hankkia pari virkkuukoukkua ja hieman lankoja. Helpottaa huomattavasti opettelemista, kun on välineet millä tehdä. Kirjastosta kävin kipaisemassa muutaman ohjekirjan ja netistä löytyy tietenkin lisää apuja. Langat ja koukut maksoivat suunnilleen 17 euroa ja onneksi se kirpaisee opiskelijan vaatimatonta budjettia (kyllä mie oon just näin köyhä) sen verran, että oikeasti haluaa opetella. 17 eurollahan saa jo monet sapuskat koulussa!


Tämmösellä paketilla liikenteeseen...

Tarkoituksena on nyt alkuun opetella ihan perustekniikoita, aloitussilmukkakin oli unohtunut aivan täysin. Hohhoi... Harjoittelin alkuun tuolla valkoisella villalangalla ja 3mm ja 4mm koukulla, vähän vuorotellen. Sain aikaiseksi pari pikkusykkyrää, joista en kuitenkaan tiennyt miten jatkaa, joten nuo pikkusykkyrät päätyivät roskikseen. Sykkyrät toki purin pariinkin kertaan (eikös sillon oo virkannu suht oikein jos se purkautuu vaivatta??), mutta parin uusiokäytön jälkeen lanka alkoi aukeamaan aina lopulta sen verran, että piti aloittaa siltä kuuluisalta puhtaalta pöydältä.

Treeniä kirjojen avustuksella..


Tämmösiä sykkyröitä sain aikaiseksi...


...aika kaukana ollaan vielä Pyry lumiukosta...

Lopulta ensimmäisen illan harjoittelut alkoivat ottaa päähän sen verran, että siirryin suosiolla täyttämään Ghanan viisumihakemuksia (vähintään yhtä ärsyttävää puuhaa... Miksi ne haluaa tietää paljon otan rahaa mukaan??)Vaan ei pidä lannistua! Päätin tänään hakea valkoisen villalangan lisäksi harjoittelulangaksi jotain tummempaa puuvillalankaa. Hieman paksumpaa myös, tulee isompia silmukoita. Ensimmäisen päivän harjoittelun oleellisin kompastuskivi oli ehkäpä se, etten meinannut nähdä silmukoita. Toivottavasti silmä harjaantuu niihin vähitellen, koska nuo minilangat on aika ohkaisia ja pitänee virkkailla vähän pienemmällä koukulla. Haluun oppia!
Ilmoitin O-P:lle, että kun olen tarpeeksi taitava teen hälle pipon. Vastaukseksi sain "en mie tarvii pipoa." Eiks miun taitoihin nyt luoteta! Kummasti tuo kuitenkin tuntui tietävän lankaostoksilla mikä lanka ois hänestä kivaa...

Mutta tänään harjoittelu jatkui siis paksummalla ja tummemmalla puuvillalangalla ja nyt luulen päässeeni tästä jyvälle!

Alkuun taas sykkyröitä... Parikin.

Sitten aloin päästä jyvälle ja yhden isomman virhekappaleen jälkeen aloin ymmärtää kuinka niitä ohjeita luetaan...


Nykertää, nykertää...


Luultavasti onnistunut alku. Aivan varma en ole vieläkään siitä teenkö kaiken oikein.


Varsinaisia tavoitteita ei vielä ole (paitsi lopulta O-P:lle se pipo), mutta harjoiteltuani ilman päämäärää erilaisia silmukoita piti ottaa joku malli alle, jota lähteä työstämään. Katsotaan nyt tuleeko tuosta kehästä lopulta hiiri vai vaan isompi epäonnistunut sykkyrä.


Sinä joka virkkaat! Hyvät vinkit ja ohjeet ovat nyt tarpeen. Mihin luultavasti kompastun? Mitä kannattaa virkata alkuun? Mikä silmukka on helppo, mikä vaikea?
Virkkailut ovat siis tänään jatkuneet O-P:n uudessa kodissa, bunkkerissa. Suurimmaksi osaksi maan alla sijaisevasta betonihuoneesta on saatu varsin viihtyisä! Taulut vain puuttuvat vielä seiniltä...

Vähän mattoja...


Pieni pala O-P:n bunkkerista. Verhot on oikeasti kauniin oranssit. Laiska bloggaaja ei jaksa photoshopata. Ehkä ensi kerralla... Työpöytä on iso ja siinä on paljon tilaa, pöytä jatkuu vielä oikealle ja siinä on O-P:n pöytäkone. Voidaan viikonloppuisin nörtätä vieretysten! (tietenkin kigut päällä)
Bunkkerin lisäksi käytössä on yksiö (hienosti nimetyt huoneet, eikö?), josta löytyy keittiönurkkaus ja oma wc. Keittiönurkkauksen pienuudesta johtuen halusin bunkkeriin "teepöydän" ja tällä hetkellä sen virkaa toimittaa tuo lipasto.

Teeeeetä... <3

Mutta niitä ohjeita ja vinkkejä! Haluaisin ainakin oppia tekemään niitä pipoja, ehkä jotain suht simppleitä huivijuttuja, pannunaluset lienee helppoja niitäkin voisin tehdä ja tietenkii söpöjä amigurumeja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti