sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kiipeilyn jälkeen lämmin pastasalaatti

Kahden superlaiskan viikonlopun jälkeen oli vuorossa aktiivisunnuntai. O-P on jo pari vuotta kiipeillyt pitkin seiniä, eli hän harrastaa boulderointia. Boulderointi on seinäkiipeilyä ilman köysiä ja sisähallien lisäksi hommaa voi (vai pitää?) harrastaa ulkosalla luonnon tarjoamilla haasteilla. En ole koskaan ollut millään mittapuulla urheilullinen tyttö ja ainoa liikuntamuoto, josta jollain tapaa pidän on uinti. Sopii tällaiselle manaatille oikein hyvin. O-P:n (ja Pikkusiskon) innostuttua kiipeilystä on boulderointi kyllä pidemmän aikaa jo hieman kiinnostanut, mutta koska tuo lysti maksaa sen verran (Pasilan Cave -hallissa 10e + 3e kenkävuokra) en ole uskaltanut mennä hommaa kokeilemaan. Ajatus siitä, että maksaa kympin kiipeilystä ja vielä kolme euroa kenkävuokraa ei näiden miun olemattomien lihasten kanssa kuulostanu järin houkuttelevalta diililtä. Sielujeni silmin näin selvästi, miten en pääse ylöspäin ollenkaan. Mutta menin, kokeilin ja pääsin! Lupasivat Caven sivuilla, että ensikertalaisetkin pääsevät varmasti ylös, päti ainakin minun kohdallani.
Nyt on kolottaa paristakin paikkaa ja tuskin maltan odottaa sitä, että millaiset kivut kiipijää odottavat levätyn yön jälkeen... Mikäli kiipeilyhomma kiinnostaa suosittelen varaamaan teippiä mukaan. Tuolta cavestakin kyllä ilmaiseksi sai jotain halpiskamaa, mutta ainakin omalla kohdalla ennen kuin lihakset pettivät oli kämmenten nahat aikamoisella koetuksella. Onneksi mukana oli heppu, kenen taskussa oli parempaa teippiä mukana.

Kiipeilyn jälkeen maistui ruoka ja päätimme valmistaa lämmintä pastasalaattia, Isoveljeltäni saatu ruokavinkki. Tähän voi tietenkii heittää mitä tahansa oman maun mukaan, meidän salaattiin tuli tänään:

Jäävuorisalaattia
Sipuli
Herkkusieniä
Paprika
Aurinkotomaatteja
Fetaa
Lidlin krutonkihässäkkää
Ruispastaa

Lisäksi: munia, oliiviöljyä, mustapippuria

Hommahan etenee järin yksinkertaisesti: salaattitarpeet pilkotaan kulhoon ja jos on jotain mitä haluaa ensin paistaa paistetaan; meillä herkkusienet ja sipuli menivät pannun kautta. Pasta ja kananmunat keitellään kypsäksi ja lopulta sekoitetaan kaikki yhteen ja heitetään joukkoon iso loraus oliiviöljyä ja maustetaan mustapippurilla. Lopputuloksena on suuren suuri annos hiukan lämmintä ja supertäyttävää salaattia!
Munia ei olla laitettu valmiin salaatin joukkoon vaan tarjolle lisäksi.Kaikkea hyvää kun laittaa, niin hyväähän siitä tulee!


Keitellään paistellaan... Hetki odoteltiin, että nuo paistinpannulta tulevat jutut jäähtyy ennen kuin heitettiin ne salaatin sekaan. Pastaa huuhtaistiin kylmällä vedellä- mikä kannattaa myös sikäli, että sitten ei tuu sellaista toisiinsa takertunutta liisteripastaa.


Kaikki lopuksi samaan kulhoon, öljyä päälle ja pippuria joukkoon ja eikun syömään! Hyvää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti