lauantai 22. syyskuuta 2012

Kasvissosekeitto

Yhden ison kouluhomman tipahdettua tältä lauantailta pois on tullutkin sitten laiskoteltua oikein olan takaa. Ensin O-P:n kanssa nukuttiin hyvin pitkälle aamupäivään ja ohjelmassa ei ole ollut mitään ruuanlaittoa ja dvd-bokseja kummempaa. Pian saunakin on lämmin ja saunomisen jälkeen ilta jatkuu vielä leffalla, täydellinen vapaapäivä siis!

Keittiön puolella syntyi tänään kasvissosekeittoa. Ruokaa tuli taas kattilallinen ja sitä syödään vielä ainakin huominen, ehkä maanantaiksikin jää hiukan. Kasvissosekeiton osaa kyllä tehdä jokainen, eli sikäli tällaisen ohjeen jakaminen on hieman turhaan, mutta pistetään nyt kuitenkin jakoon miten tällainen keitto meillä syntyy.

Tänään meidän keittoon tuli sipulia, valkosipulia (yksikyntisiä!), perunaa, porkkanaa, kukkakaalia ja purjoa. Oikeastaan aikalailla perussetti, noilla meillä mennään useimmiten. Kasvisten lisäksi purkki kermaa ja hieman (eli yleensä vähintään puoli pakettia, heh...) tuorejuustoa.

Kaikki kivasti pienemmäksi pilkotaan...

Sipuleille alkukuullotus kattilassa...


Kun sipulit on kuullotettu heitetään joukkoon vettä ja muut keittoainekset. Ollaan keitelty kasvikset runsaassa vedessä ja kaadettu keittämisen jälkeen sitten osa (ehkä n. 1/3) pois, että keitosta tulee tarpeeksi paksua. Kasviksia keitellään siis niin pitkään, että ovat kypsiä.

Kasvisten lisäksi tämmösiä. Yleensä ollaan heitetty joukkoon koskenlaskija sulatejuustoa, mutta nyt tuo apetinan india tuorejuusto houkutteli kokeilemaan. Tuorejuuston ainekset: Pasteröitu kirnumaito, kerma ja rasvaton maito, suola, hapate, sokeroitu papaija (papaija, sokeri), nigellan siemenet, punainen curry, chilijauhe, kurkuma.


Tältä se näytti...

Ja tänne se meni! Sen jälkeen siis kun osa keitinvedestä on kaadettu pois lisätään joukkoon kerma ja haluttu määrä tuorejuustoa ja surautellaan homma soseeksi sauvasekoittimella. Mausteeksi ollaan pyöritelty pippuria myllystä ja joskus mukaan tulee ostettua tuoreita yrttejä.

Syömään! Keiton lisäksi tietenkin ruisleipää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti