sunnuntai 16. syyskuuta 2012

All you need is kigu

Kiguja olen kovasti hehkutellut facebookissa ja jälleen viikonloppuillat on mennyt koalatyttönä heiluessa. Hämeenlinnaan muuttanut Pikkusisko tuli viikonlopuksi Lahteen bunkkeriin kylään- ja kigu tuli tietenkin mukana. Koalan, kengurun ja kultapandan kopla oli jälleen kasassa!


Perjantaina maistelimme Happy Joe omenasiideriä. Pullo oli niin soma, että ostin itsellenikin Happy Joen, vaikken yleensä siidereitä juo. Tämä maistui iltapalasalaatin kanssa oikein hyvin.


Salaattiin tuli marinoituja cheddareita, näitä kokeilimme pastan kanssa O-P:n kanssa viime keväänä, sekä lidlin hyvää krutonkipähkinähässäkkää, lisäksi tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja viinirypäleitä. Juustoinen, mausteinen ja täyttävä. Todella hyvää!


Kengurun mukana kulkee tietenkin pikkuinen kenguru, hän sai viikonloppuna nimen Pikkugu.

Lauantai-iltana kigukopla kokoontui Leijonakuninkaan ääreen. O-P ei ollut nähnyt kyseistä pätkää koskaan aikaisemmin ja me katsoimme Pikkusiskon kanssa sen nyt ensimmäistä kertaa englanniksi. Täytyy sanoa, että suomenkieliset hyeenat ovat rutkasti hauskempia!


Olen joskus maininnutkin, että minä ja O-P rakastamme astioita. Niitä onkin kertynyt sitten kahdelle opiskelijalle paljon enemmän, kuin järkevä määrä. Kun isoäitini kuoli 1,5 vuotta sitten otin hänen luotaan ihanat Arabian kahvikuppisetit (kuppi, aluslautanen ja pullalautanen) talteen. Nyt kun olen niitä 1,5 vuotta säilönyt, eikä kupeista ole kertaakaan kahvia juotu kyselisin hyviä vinkkejä näiden astioiden käyttöä varten. Kahvikupit ovat nimittäin aivan naurettavan pienet, joten kahvikuppikäyttöön ne eivät tule koskaan päätymään. Näin somia astioita ei kuitenkaan raaskisi laittaa poiskaan. Pullalautasilta voi onneksi syödä pullaa joka tapauksessa...


Kuvassa pullalautanen ja kahvikuppi, settiin kuuluu siis vielä kupin aluslautanen. Eihän näin kauniista astioista luopua raaski, mutta mihin käyttöön kupit otetaan kun tilavuus ei riitä helpottamaan kahvihampaan kolotusta? Astiat ovat Arabian Tanja -sarjaa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan eläimellistä meininkiä teillä... pitänee harkita meillekin tuollaisia kiguja :D Mitä noihin tanjoihin tulee, niin ei ainakaan pois kannata lahjoa/heittää (tai käyttää kukkaruukkuina, mikä miulle tuli eka mieleen...), sen verta arvokasta kammaa, mitä guuglailin kun en ollu noin "modernin" oloiseen vanhahkoon arabiaan vielä törmänny. Toivottavasti noin hienot kupit saa jonkin käyttötarkoituksen vielä. Kokemuksesta tiiän, että harmittaa, jos ei saa käytettyä hienoja, tunnearvokkaita esineitä.

    VastaaPoista
  2. Kigut on ihania! Lämpimiä ja pehmoisia, täydellisiä viileneviin iltoihin- varsinkii jos sisälläkii on turhan vilipakka! Kukkaruukuiksi muuten voisin pistääkkin, mutta nuo kupit on niin minipienet, että kävis varmaan äkkiä juuripaakulle ahtaaksi. Odottavat vielä sitä oikeaa ajatusta siis. Pullalautaset ovat onneksi mitoitettu oikean kokoisille pullille ;)

    VastaaPoista